Uber ökade förlusten i tredje kvartalet

Uber ökade förlusten i tredje kvartalet

Finwire / Breakit

Ökad konkurrens från uppstickaren Lyft ser Uber som en orsak till att bolaget ökade sina förlust under det tredje kvartalet.

Uber som har gått back med 8 miljarder under de senaste två kvartalen utvidgade förlusten i det tredje till 1,46 miljarder dollar, motsvarande 12,2 miljarder kronor. Det rapporterar Recode.

Bolagets ökade förlust beror på en hårdare konkurrens, särskilt i USA där rivalen Lyft har investerat stora resurser på att vinna marknadsandelar.

”USA är mycket, mycket konkurrensutsatt just nu mellan oss och Lyft så jag ser inte USA som en särskilt lönsam marknad för de kommande sex månaderna”, sade Ubers vd Dara Khosrowshahi under en konferens. Han tillade att samma utmaning finns i Sydostasien med konkurrenten Grab.

Uber avslöjade för övrigt förlustsiffran i ett dokument som ett Softbank lett-konsortium skickade till sina aktieägare under tisdagen. Uber är i färd med att ta in den japanska telekomjätten som storägare.

Ubers intäkter i det tredje kvartalet uppgick till 2 miljarder dollar, att jämföra med 1,66 miljarder dollar kvartalet innan.

Läs fler artiklar
LÄS MER