Nytt rekord – Cyber Monday blev bästa e-handelsdagen nånsin

e-handel
Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Nya rekord slogs måndagen efter Black Friday.

Cyber Monday blev den största e-handelsdagen någonsin i USA efter en rejäl ökning jämfört med förra året. Det visar siffror från Adobe Analytics som täcker in 80 procent av onlinetransaktionerna på de 100 största sajterna.

Totalt såldes det produkter för 6,59 miljarder dollar vilket var en ökning med 16,8 procent. Siffran kan jämföras med Black Friday och Thanksgivning där e-handelsförsäljningen låg på 5,03 respektive 2,87 miljarder dollar.

Enligt Adobe var de bäst säljande produkterna under Cyber Monday bland annat Nintendo Switch, Apple AirPods och streamingenheter som Google Chromecast och Roku. Även Nintendos spel Super Mario Odyssey sålde bra.

Sett hittills i november, den 1:e till 27:e, har e-handeln i USA ökat med 16,8 procent till totalt 50 miljarder dollar. Adobe spår att årets shoppinghelger, som även inkluderar julförsäljningen, för första gången kommer att generera 100 miljarder dollar i onlineförsäljning.

Precis som noterades under Black Friday så var det många som handlade via mobilen eller surfplattan. Av samtliga besök på en e-handelssajt skedde 47,4 procent via mobila enheter, varav 39,9 procent från en smartphone. Inköpen via mobiler ökade med 39,2 procent till 1,59 miljarder dollar.

Läs mer