Sök

Kungligt besök på Spotify: "Har varit väldigt inspirerande”

SpotifyNorrsken Foundation

Prins Daniel, Danmarks utrikesminister Anders Samuelsen och kronprins Frederik lyssnar till Martin Lorentzon.

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Spotify fick idag finbesök av Prins Daniel, den danska kronprinsen Frederik och Danmarks utrikesminister Anders Samuelsen.
"Det har varit väldigt inspirerande", säger Anders Samuelsen till Breakit.

Den danska kronprinsen Frederik, den danske utrikesministern Anders Samuelsen och Prins Daniel besökte under tisdagen det svenska musikbolaget Spotifys huvudkontor.

Och för den som passerade förbi gick det inte att ta miste på att någonting var på gång – säkerhetspådraget var stort utanför lokalerna på Birger Jarlsgatan. 

Under besöket höll Spotifys medgrundare Martin Lorentzon bland annat en dragning och rundtur för kungligheterna.   

Breakit träffade den danska utrikesministern i samband med studiebesöket på Spotifys huvudkontor. Han berättar att det var väldigt inspirerande. 

"Det är ingen tvekan om att den här typen av kommersiella entreprenörer är vad vi kommer leva av i framtiden", säger Anders Samuelsen till Breakit.

Tror du att Danmark kan lära av Sverige?

"Definitivt, och Sverige kan lära från Danmark". 

Förutom Spotify har delegationen även besökt Klarna-grundaren Niklas Adalberths nya startuphubb Norrsken.

Nedslaget ingick i en större kontext, det dansk-svenska näringslivskonventet Liveable Scandinavia. Kungligheter från båda länderna, statsråd, företag och representanter från näringlivet har träffats och diskuterat områden som urbanisering, digitalisering och klimatförändringar. 

Läs mer