Sök

Avgett nyårslöfte? Det här lovar techledarna inför det nya året

Från vänster uppifrån: Maria Rankka, Philip Haglund, Lena Apler (avlånga bilden). Från vänster nedifrån: Zakaria Hersi och Malte Andreasson.

Viviana Canoilas

Viviana Canoilas

Reporter

Lära sig koda, visa hänsynslöshet och agera som en jakthund – så här lyder techledarnas nyårslöften.

Nytt år och nya löften! Det gäller även för cheferna i startupvärlden.

Breakit har tagit reda på vad några av profilerna i techvärlden har för nyårslöften för bli bättre företagsledare.

Lena Apler, grundare av Collector bank och affärsängel:
“Finns det förbättringspotential? Skulle i så fall vara att säga NEJ lite oftare. Man måste inte säga ja till allt som låter spännande.”

Zakaria Hersi, grundare av Orten.io:
“Ska satsa att lära mig koda under 2017 för att bli en mer komplett och bättre startupledare, att själv bli elev på egna Orten.io Academy.”

Maria Rankka, vd för Stockholms Handelskammare:
“Att leda som jag lär försöker jag påminna mig om ofta eftersom det är lättare sagt än gjort. Det håller som löfte även nästa år hoppas jag.”

Philip Haglund, grundare av appen Veckopengen:
“Hänsynslöshet mot allt som stoppar min och mina medarbetare vision. Vi är gröngölingar som ska stå stadigt i vår kamp i att förändra Goliat och ett dysfunktionellt system för alla barn världen över som vill hantera sina egna pengar. Högtravande och galet? Japp.”

Malte Andreasson, grundare av United Screens:
"Nästa år ska jag med en envishet som en jakthund som fått upp blodspår jobba för att visa alla att räckvidden är bäst i online-video, om man är intresserad av att nå folk under 50".

Läs mer