Sök

Sting knyter upp tunga tech-personer som rådgivare

FishbrainNorthzone

Inkubatorn Stings nya rådgivande styrelse består av flera tunga tech-personer. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Några av de nya rådgivarna är Fishbrain-grundaren Johan Attby, Northzone-partnern och HelloFresh-grundaren Jessica Nilsson, och Lifesum-grundaren och affärsängeln Henrik Torstensson.

Förutom att komma med nya idéer på hur Sting (Stockholm Innovation & Growth) kan utveckla stödet till startups ska rådgivarna även hantera strategiska utmaningar för ekosystemet i Stockholm. Dessutom ska de bidra till att befästa visionen av Stockholm som Europas startup-huvudstad.

“Vi har skapat ett kvalificerat forum för att bolla och utvärdera tankar kring Stings långsiktiga utveckling. Det är en mötesplats för framstående personer inom olika delar av ekosystemet i Stockholm som ska ge nya kontakter och ett spänstigt utbyte av idéer”, säger Pär Hedberg, grundare och vd för Sting .

Johan Attby, grundare och vd på Fishbrain, tycker att Sting är en “central och viktig del” av Stockholms ekosystem för startups.

“Jag är superglad över att gå med i Stings rådgivande styrelse och att få dela med mig av mina lärdomar som serieentreprenör med erfarenhet från både Stockholm och Silicon Valley”, säger Johan Attby.

Här är hela listan på Stings rådgivande styrelse:

  • Johan Attby, grundare och vd på Fishbrain.

  • Erik Byrenius, affärsängel och grundare av Online Pizza.

  • Kerstin Cooley, vd på Moor Capital.

  • Giovanni Fili, vd på Exeger.

  • Jessica Nilsson, partner på Northzone och grundare av HelloFresh.

  • Maria Rankka, vd på Stockholms Handelskammare.

  • Henrik Torstensson, grundare och vd på Lifesum.

  • Caroline Walerud, medgrundare och vd på Volumental.

  • Johanna Wollert Melin, medgrundare och operativ chef på Trice Imaging.
     

Om Sting:

Sting har sedan 2002 hjälpt personer att omvandla sina affärsidéer till framgångsrika företag. Sting har stöttat nära 200 startups, av vilka 72 procent fortsätter att utvecklas och växa idag. Bland dem finns Yubico, Videoplaza, Watty, Dreams och Sellpy. Tillsammans har alla Sting-bolagen en omsättning på 1,1 miljarder kronor, varav 90 procent kommer från export. Dessutom har de skapat över 1200 jobb.

Läs mer