Sök

iZettle tar produktägare från Spotify: "Passar mig perfekt!"

IzettlePå nytt jobb

Ian Robbins, ny produktägare på iZettle. Foto: iZettle

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Ian Robbins blir ny produktägare på betalbolaget iZettle. Här är hans egna ord om det nya jobbet.

Varför har du sökt dig hit till nuvarande tjänst och företag?
“Jag var intresserad av att komma till ett företag som befinner sig i ett ganska tidigt utvecklingsstadium, där jag får större möjlighet att påverka mer. Jag upptäckte att den möjligheten finns på iZettle på ett sätt som passar mig perfekt.”

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Från 2011 jobbade jag i produktchefs-teamet på Spotify. Under de åren har de tekniska team som jag har arbetat med, byggt nya funktioner som Facebook-integreringen, konsertfunktionen och mycket mer. Min roll på iZettle kommer dels att vara att skapa klarhet kring vad vi håller på att bygga, och varför. Dessutom kommer jag att vara “kittet” mellan teknik, design och resten av vår verksamhet för att säkerställa att vi levererar den bästa möjliga kvalitén, i alla lägen, till våra konsumenter.”

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag ska leda det vi internt kallar “the point of sale product”, vilket i huvudsak är det du ser och upplever när du ladda ner vår app på iOS eller Android. Många tänker bara på iZettle som en kortläsare. Samtidigt som vi definitivt har revolutionerat marknaden med våra kortläsare så utvecklar vi också programvara som ger småföretagare alla de verktyg de behöver för att bedriva sin verksamhet. Jag vill, tillsammans med mina nya kollegor, identifiera handlarnas framtida behov innan de ens själva ens vet vad de behöver.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Att fira framtida succéer med mina kollegor så klart!”

-------------------------------

Fakta om Ian Robbins:

Ålder: 37 år

Familj: Min fru Ellen och vår dotter Elsa.

Bor: Stockholm

Intressen: “Att leka med dottern Elsa, läsa facklitteratur, äta kryddig mat, spela  tennis ibland och läsa Quora.”

Favoritapp: Quora

Varför är det din favoritapp?: “Där kan du få svar på i princip varenda fråga du överhuvudtaget kan föreställa dig.”

Berätta något om dig som inte så många vet om: “Jag har flyttat mycket. I genomsnitt har jag flyttat till en ny bostad varje år de senaste 18 åren. Totalt har jag bott i åtta städer och fyra länder.”

Läs mer